Yoga

Gaandeweg zweren steeds meer mensen bij yoga, de eeuwenoude Indiase 'vorm van lichaamsbeweging', omdat het goed is voor lichaam en geest. En het weegt zwaar op velen in een druk en stressvol dagelijks leven, waar het moeilijk kan zijn om zowel tijd voor ontspanning als tijd voor sport te vinden. Yoga is een gezonde en doeltreffende vorm van bewegen en hieronder vind je de uitrusting die je nodig hebt.
Lees meer
Sorteer op:

Vind de soort yoga die bij u past

Hatha yoga, bikram yoga, yin yoga, vinyasa yoga, flow yoga, power yoga, astanga yoga... Ja, de lijst van verschillende soorten yoga lijkt bijna eindeloos. En voor beginners kan het snel verwarrend lijken. Want wat is wat? Waar zijn de verschillende soorten yoga goed voor? En welke uitrusting is waar geschikt?

Er zijn verschillende categorieën, waarbij bijvoorbeeld vinyasayoga, flow yoga, astanga yoga en power yoga goed zijn voor degenen die hun lichaam willen uitdagen en tegelijkertijd hun hartslag op hol willen brengen.

Als u in plaats daarvan op zoek bent naar een vorm van yoga die zich meer richt op het spirituele en het vinden van rust in uw lichaam, dan zijn yogavormen zoals kundalini yoga, hatha yoga, restorative yoga, yin yoga en iyengar yoga de voor de hand liggende keuze voor u.

Waarom yoga

Yoga is een vorm van lichaamsbeweging voor lichaam en geest, het gaat erom aanwezig te zijn in het moment en een leven te creëren met overschot, energie en vreugde. Yoga kan door iedereen beoefend worden, ongeacht leeftijd of geslacht, en je hoeft niet per se lenig of sterk te zijn om te beginnen met beoefening. Verhoogde flexibiliteit en kracht zijn slechts enkele van de vele gunstige effecten die regelmatige beoefening van yoga zal hebben, naast een groot aantal mentale voordelen.

Yoga is een ongelooflijk middel om een adempauze te creëren in een druk en stressvol dagelijks leven, omdat het een innerlijke kalmte en een goed lichaamsbewustzijn creëert. Regelmatige yogabeoefening kan kwalen als rug- en gewrichtspijn, spanningshoofdpijn en stress voorkomen. Yoga kan ook slaapproblemen en spijsverteringsproblemen verlichten.

Meditatie is een onderdeel van yoga dat de geest tot rust laat komen, waardoor het geestelijk evenwicht wordt versterkt en creativiteit en concentratie toenemen.

Er zijn veel verschillende yoga-oefeningen en de beoefening kan op veel verschillende niveaus worden gedaan, waaronder statische yoga en dynamische yoga, waarbij het aan het individu is wat het beste werkt. De algemene bedoeling van yoga is simpelweg om de vastzittende gewrichten en gespannen spieren van het lichaam los te maken, wat zal leiden tot lichamelijk welzijn en vrijheid.

Yoga is een vorm van lichaamsbeweging die alle spieren van het lichaam op een zachte manier versterkt, omdat je de gewrichten van het lichaam niet overbelast met veel extra gewicht. Bij yoga werk je met je lichaamsgewicht en je ademhaling, en train je niet alleen de grote spieren en de kernspieren, maar ook de hele kleine spieren die je niet krijgt met bijvoorbeeld hardlopen en fietsen. Yoga kan dus ook een goede aanvulling zijn op andere vormen van lichaamsbeweging, omdat het ook je flexibiliteit, evenwicht en mentaliteit traint.

Als je lange uren achter een computer zit op je werk, is yoga het perfecte middel om muisarmen, pijnlijke schouders en een stijve nek los te maken. Bovendien kan een hele dag achter een computer leiden tot een slechte houding, en ook hier is yoga een heilzame vorm van lichaamsbeweging, omdat het uw kern traint, de spieren die u gebruikt om u recht en in vorm te houden. Een sterke kern voorkomt ook verschillende rugpijnen zoals hernia's.

Yoga uitrusting

Er is een overvloed aan verschillende yoga-uitrustingen, en als je met yoga wilt beginnen, is het natuurlijk belangrijk om goede uitrusting te hebben, zowel om yoga effectief en comfortabel te maken, maar ook om het spannender, afwisselender en niet in de laatste plaats motiverender te maken.

Het essentiële gereedschap voor het beoefenen van yoga is een yoga mat, een yoga mat is uiterst belangrijk bij het beoefenen van yoga, omdat het hele punt van yoga is om te ontspannen en in contact te komen met je innerlijke zelf en je lichaam, daarom is het niet goed om yoga te beoefenen op een koude en harde vloer die het moeilijk maakt om van de ervaring en de flow te genieten, en ook om je geest vrij te laten.

Naast de yogamat zijn er nog heel wat andere benodigdheden voor yoga. U kunt uitrusting krijgen die u helpt efficiënter en moeitelozer yoga te doen, zoals yogahandschoenen en yogasokken, waarmee u steviger kunt staan en extra ver kunt gaan in de oefeningen, omdat ze anti-slip zijn. U kunt ook yogamateriaal vinden dat uw beoefening doeltreffender maakt en uw spieren nog sterker maakt, zoals een yoga-elastiek. Tegelijkertijd is er yogamateriaal beschikbaar om uw workout extra comfortabel te maken, zoals een yogakussen of yogablok.

Als je inspiratie nodig hebt voor nieuwe yoga-oefeningen met nieuwe soorten yoga-apparatuur, is een goede tip om op YouTube te zoeken, waar je een schat aan verschillende yoga-oefeningen en yogasessies vindt die je vrij vanuit huis kunt volgen. Bovendien kunt u zich opgeven voor yogalessen met een instructeur. Natuurlijk zal het in een yogales een voordeel en een leuk voorrecht zijn om je eigen yogamateriaal mee te brengen, zodat je niet hetzelfde yogamateriaal hoeft te gebruiken als velen voor jou. Met uw eigen yoga uitrusting heeft u ook de mogelijkheid om thuis yoga te doen, zodat u yoga kunt doen wanneer u maar wilt, en niet alleen voor yogalessen. Met yoga-apparatuur kunt u ook thuis oefenen, zodat u bij uw volgende yogasessie meer zelfvertrouwen en controle over elke oefening kunt tonen. Yoga is verre van een wedstrijdsport, maar het kan heel leuk zijn om toch een beetje beter te zijn dan de anderen in de yogales.

Een ander voordeel van yoga is dat er niet per se veel ruimte voor nodig is, en het is niet gewelddadig en ongecontroleerd zoals veel andere vormen van lichaamsbeweging, zodat het gemakkelijk kan worden gedaan in een klein appartement zonder veel ruimte en zonder de buren te storen met veel lawaai van springen en dansen. Koop de juiste yoga uitrusting en je bent klaar om overal yoga te beoefenen.

Yoga vet

Een yogabal kan op verschillende manieren worden gebruikt tijdens uw workout. Het kan ondersteuning bieden tijdens oefeningen door bijvoorbeeld onder uw rug te liggen, of het kan helpen kracht en flexibiliteit op te bouwen. Met een yogabal kunt u uw yogaoefeningen variëren en intensiveren en uw workout spannender maken.

Het fijne van een yogabal is dat je kunt instellen hoe zacht of hard hij is, omdat je er gemakkelijk lucht in of uit kunt laten lopen. Bovendien is een yogabal gemakkelijk mee te nemen, want de lucht kan er volledig worden uitgehaald, zodat hij bijna geen ruimte inneemt, en hij is snel en gemakkelijk weer op te blazen.

Bij ons vindt u yogaballen in vele vormen, we verkopen ze in verschillende maten en kleuren, en we verkopen er ook die helemaal glad zijn en sommige met zintuiglijke stippen, zodat er voor elke smaak een yogabal te vinden is.

Yoga winkel

Wij zijn een online yogashop die een breed scala aan yogamateriaal aanbiedt en wij staan altijd klaar om u het beste advies en begeleiding te geven bij de aankoop van uw yogamateriaal. Het kiezen van de juiste yoga uitrusting kan moeilijk zijn en het is niet altijd gemakkelijk een onderscheid te maken tussen wat goede yoga uitrusting is en wat niet zo goed is. Daarom verkoopt onze yoga winkel alleen apparatuur van hoge kwaliteit, zodat u met vertrouwen de yoga apparatuur kunt kiezen die u wilt.

Yoga pude

Een yogakussen kan op veel verschillende manieren worden gebruikt, het kan worden gebruikt om te ontspannen aan het einde van de yogasessie, voor ondersteuning en stabilisatie van verschillende oefeningen, of om op te zitten tijdens meditatie.

Een yogakussen kan bovendien worden gebruikt om verschillende zit- en ligposities comfortabeler en ontspannender te maken, of het kan onder de knieën en ellebogen worden gelegd om een zachtere ondergrond te bieden als dat nodig is.

Yoga blokken

Yoga-blokken zijn in de eerste plaats een hulpmiddel voor stabilisatie tijdens yoga. Bij het beoefenen van yoga kan het soms moeilijk zijn om je evenwicht te bewaren, en dan kan het prettig zijn om een steun te hebben in de vorm van een yogablok dat je kunt vasthouden of waarop je kunt leunen. Een yogablok kan dus bijzonder nuttig zijn voor wie met yoga wil beginnen.

Voor de meer ervaren yogabeoefenaar kan een yogablok ook nuttig zijn. Als je een nieuwe oefening wilt leren of gewoon verder wilt komen in een oefening, kan het yogablok een super goede ondersteuning zijn om mee te beginnen zodat je jezelf niet overbelast of valt. Als u het bijvoorbeeld moeilijk vindt om bij een bepaalde oefening uw evenwicht te bewaren, kunt u beginnen met uw yogablok stevig vast te houden en het dan langzaam en voorzichtig los te laten, zodat u uw evenwicht langzaam en voorzichtig opbouwt.

Yogablokke

Blokken worden gebruikt om de afstand tot de vloer te verkleinen en zijn bijna onmisbaar als je nieuwe poses moet proberen of als je gewoon niet bij de grond kunt.Yoga blokken zorgen ervoor dat je de oefening correct uitvoert.

Als je je eenmaal op je gemak voelt met yoga als een vorm van lichaamsbeweging, kun je gaan experimenteren met elastieken, yogaballen, schuimrollers enzovoort.

Skid-proof sokken voor yoga

Of je op blote voeten of met antislip sokken wilt trainen is een kwestie van smaak. Het belangrijkste is dat je goed contact hebt met de grond zodat je niet uitglijdt. Sommige mensen geven de voorkeur aan anti-slip sokken om koude voeten te voorkomen.

Gezond en slank worden met yoga

Een van de mooie dingen van yoga is dat je zowel met je lichaam als met je geest werkt. Bovendien kiezen veel mensen voor yoga als een vorm van lichaamsbeweging omdat je het thuis kunt doen. Zolang je een yogamat hebt en de yogamaterialen die je nodig hebt, ben je goed om te gaan.

All in trainingsapparatuur en -machines

Ontdek ook onze grote selectie van andere opwindende trainingsapparatuur voor meer inspiratie voor uw workout! Bij Apuls.dk hebben we een grote selectie van hoge kwaliteit fitnessapparatuur.

Zie onze vele dumbbells, kettlebells, trainingselastieken en nog veel meer.

Bij Apuls.dk hebben we ook een grote selectie van opwindende trainingstoestellen voor meer inspiratie voor uw workout!  Zie b.v. onze vele roeimachines, loopbanden, hometrainers en nog veel meer op deze site.