Zittende Pulley Rows

Deze oefening wordt meestal uitgevoerd met een V-greep. De oefening is een goede oefening om de spieren van de rug op te bouwen. Toch moet je de effectiviteit van een kabelmachine voor je krachtoefeningen niet onderschatten, omdat de manier waarop het een constant spanningsniveau creëert tijdens de beweging een unieke truc is.

Gids voor sitated Pulley Rows:

  1. Zijde tegenover de machine
  2. Plaats uw voeten op de voetplaat en leun voorover tegen de handgreep
  3. Inhaleer en trek aan het handvat totdat het het onderste deel van het borstbeen nadert, 
  4. Licht in de rug
  5. Zorg ervoor dat u uw ellebogen zo ver mogelijk naar achteren brengt als u de hendel naar uw lichaam toe trekt
  6. Adem in terwijl je de oefening doet

Belangrijk bij sitated Pulley Rows: Wanneer u uw bovenlichaam naar achteren beweegt en lichtjes schommelt, traint u ook de erector spinae. Hou ook je bewegingen vloeiend en gecontroleerd.

Om rugklachten te voorkomen, moet u de oefening nooit met zware gewichten doen. Wees vooral voorzichtig in de fase waarin je je rug rond maakt.

Waarheden over sitated pulley rows: Deze oefening is een isolatieoefening van de latissimus dorsi (de brede rugspier), de teres major (een dikke en enigszins platte spier die onderaan het schouderblad zit), de deltoideus posterior (de spier die de ronde contouren van de schouder vormt), de biceps, de brachialis (een spier in de bovenarm), brachioradialis (een spier in de onderarm) en, aan het einde van de beweging wanneer je de schouderbladen tegen elkaar trekt, de trapezius (een spier die loopt vanaf de achterkant van de schedel en verticaal naar beneden loopt aan elke kant van de wervelkolom tot een van de laatste borstwervels) en de rhomboidei (zijn twee spieren die het schoudergewricht en de wervelkolom verbinden).

Goede raad voor sitated Pulley Rows: U kunt deze oefening doen met een onderhandse greep, om het onderste deel van de trapezius (de spier die loopt van de achterkant van de schedel en verticaal naar beneden loopt aan elke kant van de wervelkolom tot een van de laatste borstwervels), de rhomboidei (twee spieren die het schoudergewricht en de wervelkolom verbinden) en de biceps te isoleren.

De oefening kan worden uitgevoerd met verschillende handgrepen die een aantal voordelen bieden.

U kunt de oefening ook doen met een bovenhandse greep om het achterste deel van de deltoideus (de brede rugspier) en het kleinste deel van de trapezius (de spier die loopt van de achterkant van de schedel en verticaal langs beide zijden van de ruggengraat naar een van de laatste borstwervels) te isoleren.

Deze oefening is zowel een rug-, schouder- als armoefening.