Triceps strekken met kabelkoord boven het hoofd

Cable Rope Overhead Triceps Extension met touw is een goede oefening om de lange kop van de triceps intensiever te trainen en te beïnvloeden.

Gids voor kabelkoord Triceps strekken boven het hoofd:

  1. Stand met uw rug naar de machine en uw handen op het handvat. Let op dat je handen niet verder naar achteren mogen gaan dan je hoofd
  2. Adem in terwijl je de oefening doet
  3. Herhaal de oefening, bijv. 15x3

Belangrijk bij Cable Rope Overhead Triceps Extension: Vergeet niet je ellebogen stil te houden. Dat wil zeggen, je bovenarmen mogen niet bewegen.   

Wetenswaardigheden over Cable Rope Overhead Triceps Extension: Triceps zijn een veel grotere spier dan biceps. In totaal maken de triceps ⅔ van de spieren van de bovenarm uit. 

Goed advies voor Cable Rope Overhead Triceps Extension: Varieer tussen de verschillende handgrepen (touw, stang, gebogen stang, V-vormige stang) zodat je niet steeds dezelfde variatie traint.

U kunt de training van de triceps intensiever maken door aan het einde van de oefening één of twee seconden een isometrische spanning aan te houden. 

Om te variëren tussen de verschillende Triceps Extension oefeningen, is het niet zo belangrijk welke van de varianten je doet, maar bij voorkeur varieer je tussen de oefeningen in de loop van de tijd - dat wil zeggen een combinatie van zitten, staan, unilateraal, bilateraal, en gebruik van de verschillende hulpmiddelen. Het kan een goed idee zijn om dezelfde variaties 6-10 weken achter elkaar te doen, zodat je de tijd hebt om merkbare vooruitgang te boeken voordat je overstapt.