Triceps Pushdown (met rechte stang) - Triceps Pushdown (med stang)

Triceps Pushdown in kabel met stang is een klassieke en gemakkelijke isolatieoefening voor triceps en anconeus (die een voortzetting is van de mediale kop van de triceps). Hier kun je zowel bovenhandse als onderhandse grepen gebruiken om je triceps te trainen. Met de onderhandse greep kun je niet met zwaar gewicht trainen. Voer de oefening in plaats daarvan uit met een licht gewicht om de triceps te trainen en concentreer je op de mediale kop. 

Deze oefening is eenvoudig uit te voeren en kan door beginners worden gebruikt om kracht op te bouwen alvorens meer geavanceerde oefeningen te proberen.

Gids Triceps Pushdown (met rechte stang) - Triceps Pushdown (met stang):

  1. Stand tegenover de machine met uw handen op het handvat
  2. Trek je ellebogen naar de zijkant van je lichaam
  3. Inademen en strek uw armen uit (naar beneden). Hou je ellebogen altijd in de richting van je lichaam
  4. Adem in terwijl je de oefening doet
  5. Herhaal de oefening, bijv. 15x3

Belangrijk voor Triceps Pushdown (met rechte stang): Vergeet niet om je ellebogen gesloten te houden en dicht bij je lichaam. Ik bedoel, je bovenarmen mogen niet bewegen.   

Wetenswaardigheden over Triceps Pushdown (met rechte stang): De triceps is een veel grotere spier dan de biceps.De triceps maakt ⅔ van de bovenarmspieren uit. 

Goede raad voor Triceps Pushdown (met rechte stang): Varieer eenvoudigweg tussen de verschillende handgrepen (touw, stang, gebogen stang, V-vormige stang) zodat u niet steeds dezelfde variant traint.

Als u zware gewichten gebruikt, kunt u vanuit de lies iets naar voren leunen om een stabielere positie te bereiken. 

U kunt de training van de triceps intensiever maken door aan het einde van de oefening één of twee seconden een isometrische spanning vast te houden.