Terug Verlenging

In de video die u hier ziet, wordt deze Back Extension uitgevoerd op een hyperextensie. Als je helemaal naar voren buigt geeft dat een goede strekking van de rug strekkers. Als je een schuine bank gebruikt, zoals in deze video, kun je de strekoefeningen van de rug beter isoleren, maar de oefening zelf zal minder intens zijn vanwege de hoek van de bank - hoe rechter de bank, hoe moeilijker de oefening zal zijn. Je hebt waarschijnlijk veel mensen deze oefening zien doen op een schoenenbankje, met een gewichtsplaat tegen hun borst, van iets tussen de 5 - 15 kg.

Gids voor rugverlenging:

  1. Lig op hyperextensie.
  2. De enkelsteunen moeten goed afgesteld zijn en uw heupen moeten op de heupkussens rusten
  3. Start met uw bovenlichaam voorovergebogen en til uw bovenlichaam op tot een positie parallel aan de vloer 
  4. Zorg ervoor dat de natuurlijke kanteling van de lenden wordt gehandhaafd om het risico op letsel aan de onderrug te verminderen
  5. Herhaal de oefening

Wetenswaardigheden over Back Extension: Met deze oefening traint u vooral de zitspieren en de achterkant van de dij. Secundair traint het de strekspieren van de rug en de quadratus lumborum (de diepste buikspier, op de achterste buikwand).

Goede raad voor rugverlenging: U kunt ervoor kiezen om de verlengde positie enkele seconden vast te houden om de training intensiever te maken. In sommige sportscholen heeft u de mogelijkheid om deze oefening in een speciale machine te trainen om de training te concentreren en te isoleren. 

Deze oefening is zowel een bil- als een beenoefening.