Seated Calf Raises

Omdat u bij deze oefening uw knieën buigt, traint u vooral de soleusspier. Als uw sportschool geen kuitmachine heeft, kunt u de oefening ook zittend op een bankje doen, met uw tenen op een halterschijf en een halter op uw onderbeen. Deze oefening is, net als de standing Calf Raise, een isolatieoefening voor de soleus (de spier die ons in staat stelt om op te staan zonder te vallen - een van de drie spierkoppen die samen de kuitspier vormen).

Gids voor zittend omhoog brengen van de kuiten:

  1. Zit op een bank
  2. Plaats uw tenen en het voorste deel van uw voetzool op een halterschijf of iets dergelijks
  3. Leg een barbell over het onderste deel van de dijen 
  4. Zet eerst uw hielen zo ver mogelijk naar beneden, en ga dan zo hoog mogelijk op uw tenen staan. 
  5. Herhaal deze oefening

Belangrijk bij Seated Calf Raises: Zorg ervoor dat u tijdens elke herhaling zo hoog mogelijk op uw tenen gaat staan. 

Wetenswaardigheden over Seated Calf Raises: In tegenstelling tot de machineoefening is het bij deze oefening niet mogelijk om zulke zware gewichten te gebruiken, omdat het moeilijk zou zijn om de halter te plaatsen.

Goede raad voor Seated Calf Raises: U kunt de oefening in een stoel of op een bankje uitvoeren zonder gewichten te gebruiken. Natuurlijk zal de belasting niet zo zwaar zijn, maar je kunt de oefening blijven doen tot je kuiten "branden".

Sitting Calf Raises 2

Deze oefening kan een alternatief zijn als u geen kuitmachine in uw sportschool hebt. Deze oefening is, net als de Seated Calf Raise, een isolatieoefening voor de soleus (de spier die ons in staat stelt om op te staan zonder te vallen - één van de drie spierkoppen die samen de kuitspier vormen). De oefening hier wordt uitgevoerd in een leg press machine.

Gids Seated Calf Raises 2:

  1. Zit in een leg press machine waar de stoel helemaal naar achter is gereden 
  2. Plaats uw tenen en de voorkant van de voetzool op de rand van de voetplaat
  3. Loop eerst uw hielen zo ver mogelijk naar beneden en loop dan zo hoog mogelijk op uw tenen
  4. Herhaal deze oefening

Belangrijk bij Seated Calf Raises 2: Zorg ervoor dat u tijdens elke herhaling zo hoog mogelijk op uw tenen gaat staan. 

feiten over Sitting Calf Raises 2: Deze oefening is een isolatieoefening voor de soleus (de spier die ons in staat stelt om op te staan zonder te vallen - één van de drie spierkoppen die samen de kuitspier vormen).

Goede raad voor Sitting Calf Raises 2: Als u de spier wilt belasten en schokken, ga dan door met de oefening totdat uw kuitspieren "branden". Misschien wilt u meer gewicht toevoegen.