BLACK NOVEMBER

Romige havermout met banaan

Dit recept voor havermout met banaan is een recept voor de romigste en lekkerste havermout ooit. 

Om deze heerlijke en eenvoudige havermout met banaan te maken, heb je alleen een rijpe banaan, havermout, kaneel, chiazaad, water en amandelmelk nodig. Veel simpeler dan dat wordt het niet.

banana-recipe

Dit recept is veganistisch, vezelrijk, glutenvrij en bevat geen toegevoegde suikers. Om een ideaal koolhydraat- en eiwitrijk ontbijt na de training te maken, kun je proberen 1/2 eetlepel veganistisch vanille-eiwitpoeder toe te voegen.

Crème havermout met banaan bevat:

Dit recept maakt 1 portie haverpap.

 creamy-banana

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan (110 g)
  • 1,5 dl gerolde havermout (50 g)
  • 1 eetlepel chiazaad (12 g)
  • 1/2 theelepel. kaneel
  • Een beetje zout
  • 1.5 dl water
  • 1,5 dl amandelmelk (of een andere plantaardige drank naar keuze)

Proces

  1. Voeg alle ingrediënten toe aan een kleine sauspan.
  2. Verwarm het op matig vuur terwijl je roert en de banaan met een lepel pureert.
  3. Schenk in een kom en voeg de gewenste topping toe (gehakte walnoten, bosbessen of amandelboter) en geniet.

Geniet van deze voedzame kom havermout wanneer u maar wilt, een warm en heerlijk ontbijt om de dag goed te beginnen. 

Voedingswaarde voor 1 portie

Calorieën

<345 kcal

Natrium

1 mg

Vet

7 g

Koolhydraten

64 g

Vezel

13 g

Eiwit

11 g

Cholesterol

0 g

be