Outdoor training - lees over de voordelen

Outdoor training is geweldig! Het biedt een heleboel mogelijkheden en er zitten eigenlijk een heleboel voordelen aan. 

Elke vorm van lichaamsbeweging geeft je nieuwe energie als je je uitgeput of moe voelt, en frisse lucht draagt alleen maar bij aan het effect. Slechts 20 minuten buitenactiviteit kan u verfrissen als een sterke kop koffie.

Je hoeft niet eens een tuin te hebben om buiten te trainen. Zoek een park, een sportveld, een grasveld - alles is mogelijk! Maar natuurlijk is een tuin voor velen te prefereren, omdat het dicht bij huis is en het is een beetje meer privé.

Voordelen van outdoor training

Er zijn veel wetenschappelijke redenen waarom je onmiddellijk in het groen moet gaan. Hieronder zetten we 6 voordelen van lichaamsbeweging in de buitenlucht op een rijtje.

#1 Buiten trainen verhoogt je humeur

Het lichaam maakt endorfine vrij als je sport. Uit een studie bleek dat deelnemers 50% gelukkiger waren als ze buiten sportten dan in de sportschool. En het hoeft geen lange loop in het park te zijn, gewoon 5-20 minuten beweging in een groene ruimte. Bewegen in de natuur stimuleert zowel het gevoel van eigenwaarde als de stemming. De frisse lucht, en het geluid van vogels doet gewoon iets voor de stemming. 

#2 De natuur bestrijdt depressie en hoge bloeddruk

Slechts 30 minuten doorbrengen in een park of bos verlaagt het risico op hoge bloeddruk met 9% en het risico op depressie met 7%.
Lopen of een wandeling in de natuur of in een park in de stad heeft een onmiddellijk effect op stress. De natuurlijke geluiden van de wind in de boomtoppen, de loopschoenen op het gras en de omgeving die voorbijtrekt, hebben een balancerend en kalmerend effect op de geest. 
Verder heeft regelmatige lichaamsbeweging een ontstressend effect.

#3 Je krijgt nog meer energie

Beweging geeft je nieuwe energie als je je moe voelt, en frisse lucht kan het effect versterken. Slechts 20 minuten buiten kunnen je verfrissen als een goede sterke kop koffie. Veel mensen zijn misschien ook bekend met het nemen van 5-10 minuten buiten in de frisse lucht tijdens de werkdag om hun hoofd leeg te maken en wat energie te krijgen.

#4 Het versterkt het immuunsysteem 

Deze gezondheid is ook een van de goede redenen om buiten te trainen. Als u de frisse lucht verkiest boven een sportschoolabonnement, versterkt u uw immuunsysteem en houdt u ziektekiemen op afstand. Net zoals kleuters elkaar besmetten als ze het grootste deel van hun tijd binnen doorbrengen en opeengepakt zitten in een kleine ruimte, komen verkoudheidsvirussen ook vrij op halters, spinningfietsen en in kleedkamers. 

#5 Je krijgt vitamine D

Zonlicht is onze natuurlijke bron van vitamine D. Vitamine D speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van onze botten en bevordert het immuunsysteem. Vitamine D is bejubeld als een wondermiddel voor onze gezondheid, ons welzijn en onze gezondheid. In de herfst en de winter, wanneer de zon minder uren schijnt en we minder tijd buiten doorbrengen, gaat het erom veel te winnen door te sporten op momenten dat het licht is. 

#6 Lichaamsbeweging in de buitenlucht stimuleert je calorieverbranding

Eigenlijk verbrand je ongeveer 5% meer bij temperaturen rond het vriespunt. Dat komt neer op ongeveer 100-500 calorieën in, laten we zeggen, een uur hardlopen, afhankelijk van je lichaamsgewicht. Hardlopen kost ook meer energie om buiten vooruit te komen dan op de loopband, bijvoorbeeld. 

Effectieve oefeningen die je buiten kunt doen

Maar ik kan geen loopband, spinningfiets, enz. mee naar buiten nemen? - Nee, dat kan niet, maar er zijn vele andere vormen van lichaamsbeweging die ook effectief zijn en die je gemakkelijk naar buiten kunt verplaatsen. Naast hardlopen, wandelen en fietsen, kunt u deze 4 effectieve en veeleisende oefeningen doen:

#1 Squat - knie - arm pull

Down in de hurkzit, up met de knie en down in een arm stretch. Begin opnieuw met het andere been.
Brace je buik en breng je kont helemaal naar beneden. Gebruik eventueel een fitnesselastiek om de oefening nog zwaarder en effectiever te maken.
Rammen benen, billen en core.

#2 Dips - triceps 

Gebruik een stapkruk, een bankje of wat je maar beschikbaar hebt. Plaats je vingers naar voren en vanaf je heupen naar buiten. Strek je benen volledig en laat je billen recht naar beneden zakken. Varieer de herhalingen door eerst beide hielen op de grond te zetten, dan met de rechtervoet opgetild, en tenslotte met de linkervoet opgetild.
Voornamelijk de triceps wordt getraind.

#3 Sumo - jump squats

Jump squats, afwisselend een smalle squat en een wijde squat.
Span je core aan en ontspan je schouders. Gebruik eventueel een trainingselastiek om de oefening nog zwaarder en effectiever te maken.
Rams dijen en billen.

#4 Kettlebell lunges

Bridge en kettlebell Begin te staan met je kettlebell omhoog in een rechte arm. Doe een lange stap voorwaarts met één been en laat uw achterste knie op de grond zakken. Houd je kettlebell in je rechterhand, stap naar voren met je rechterbeen. Wissel af tussen rechts en links.

Met deze oefeningen is er genoeg gelegenheid om buiten een effectieve workout te krijgen, en gezien de voordelen van trainen in de buitenlucht, kun je maar beter aan de slag gaan!