Omgekeerde kabel cross-overs

Deze oefening is een must, simpelweg omdat te veel mensen vergeten de achterkant van de schouders te trainen, te veel focus op de zijkant en de voorkant. Deze oefening is een killer en zal verbranden, maar vergeet niet dat de oefening hier helpt om je schouders in balans te houden. Bovendien zal de oefening ook schouderblessures helpen voorkomen.

Gids voor omgekeerde kabel cross-overs:

  1. Zet het gewicht op waarmee je wilt trainen (de katrollen moeten boven je hoofd hangen)
  2. Plaats de handvatten op de hoogste punten van de kabeltoren 
  3. Stel in het midden van de kabeltoren met je armen uitgestrekt
  4. Kruis je handen voor je op schouderhoogte (of iets daarboven)
  5. Grijp de eerste handgreep van de linkerkabel met uw rechterhand en de tweede handgreep van de rechterkabel met uw linkerhand.
  6. Gebruik uw rugschouders om uw ellebogen zo langzaam mogelijk opzij en naar achteren te trekken (tot uw armen op één lijn liggen met uw rug).
  7. Keer terug naar het beginpunt met een gecontroleerde beweging en herhaal

Belangrijk bij Reverse Cable Crossovers: Omdat dit een kleine spiergroep is, train met relatief lichte gewichten en voer meerdere herhalingen uit. 

Goede raad voor Reverse Cable Crossovers: Probeer deze oefening met één arm tegelijk, waarbij u dichter bij één kant gaat staan en met de andere hand de kabelstang vasthoudt. U kunt deze oefening ook staand doen, zoals in de video, en zittend.