Lichte oefening verlicht spierpijn

Lichte oefeningen verlichten spierpijn

Je kent het waarschijnlijk wel. Je bent begonnen met een nieuwe vorm van lichaamsbeweging of een type oefening dat je in jaren niet hebt gedaan.
De volgende dag word je wakker en realiseer je je plotseling hoeveel spieren je lichaam heeft en hoe pijnlijk ze kunnen zijn.
Je wilt waarschijnlijk een dag vrij nemen zodat je je spieren weer klaar kunt maken, maar er is eigenlijk een nog betere oplossing: een van de volgende oefeningen kan je pijn daadwerkelijk sneller doen verdwijnen.

Licht lopen
Warm op met 5 minuten snelwandelen en ren vervolgens een paar kilometer in een tempo dat aanzienlijk lager ligt dan uw gebruikelijke tempo (25% onder uw normale hardlooptempo). Zorg ervoor dat je regelmatig pauzeert tijdens het powerwalken. Vermijd heuvels tijdens de rustige loop, want die zetten meer druk op je spieren en je training. Als uw spieren erg pijnlijk zijn, is een krachtwandeling van 30 minuten voldoende.

Lopen zonder gewicht
Lopen in water is geweldig als je geblesseerd bent, maar het is ook een goede manier om je spieren te herstellen na een zware workout. Spring erin, in het diepe en ren een half uur licht. U kunt een loopband dragen om te voorkomen dat u boven komt drijven, en u kunt onderweg "wandelpauzes" nemen.

Bron: Medical News Today