BLACK NOVEMBER

Kerstrecept: gemberkoekjes

Kerstmis staat voor de deur, en het is bijna tijd om kerstkoekjes te bakken - en natuurlijk richten we ons op gezonde kerstrecepten.

Hier zijn de criteria voor het maken van gezonde kerstkoekjes:

  • Gebruik volkorenmeel in plaats van wit, bewerkt meel
  • Gebruik geen geraffineerde suiker
  • Laat een selectie koekjes achter voor verschillende dieetbeperkingen (veganistisch, glutenvrij, graanvrij, enz.)
  • Ze moeten fantastisch smaken!

Het tarwemeel is vervangen door volkorenmeel, dat heel goed werkt in bakwaren. In plaats van geraffineerde suiker is kokossuiker gebruikt, die een lagere glycemische index heeft dan gewone witte suiker.

Het vet wordt er in deze koekjes niet afgesneden omdat ze vet nodig hebben om de juiste structuur te krijgen.

Met volkorenmeel en zonder geraffineerde suiker zijn deze gemberkoekjes een gezonder alternatief deze kerst.

Voorbereiding: 30 minuten | Koken: 8 minuten

Het recept maakt 36 koekjes.

Ingrediënten

  • 300 g volkorenmeel
  • 2 theelepels gemalen gember
  • 1 theelepel. bakpoeder
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • ½ theelepel gemalen kruidnagel
  • ¼ theelepel zout
  • 170 g boter
  • 200 g kokossuiker
  • 1 ei
  • 85 g melasse
  • 50 g suiker (om het deeg in te rollen)

Proces

  1. Verwarm de oven tot 180 graden.
  2. Meng in een kom de eerste zes ingrediënten (bloem, gember, bakpoeder, kaneel, kruidnagel en zout).
  3. Klop in een andere kom de boter en voeg dan de kokossuiker toe en klop tot een glad geheel. Klop de eieren en de melasse erdoor. Voeg ten slotte het bloemmengsel toe en klop alles goed door elkaar.
  4. Vorm van het deeg kleine balletjes en rol ze in een beetje suiker. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en leg ze ruim uit elkaar. Oefen een beetje druk uit zodat ze wat platter worden.
  5. Bak 8-9 minuten of tot de onderkant lichtbruin is. Laat ze afkoelen van de bakplaat.

Genieten!

Voedingswaarde

Deel: 1 koekje

Calorieën 91 kcal Suiker 7.1 g Vet 4.4 g Koolhydraten 12.5 g Eiwit 1.1 g
be