Deze heerlijke en zoete cake met chocolade en karamel mag u niet missen.
Het contrast tussen de licht bittere chocolade, de zachte en zoete karamel en de krokante kokosbodem is ongelofelijk.
Een kleine waarschuwing: deze cake is ZO makkelijk te maken, en het is zeer verslavend - dus nu hebben we je gewaarschuwd.
Chocolade en karamel cake
Voor een schotel van ca. 20 x 20 cm.
Bund
- 125 gram boter
- 140 gram tarwebloem
- 140 gram bruin meel
- 50 gram kokos
Karamelvulling
- 1 blikje gecondenseerde melk (gezoet)
- 3 eetlepels ahornsiroop
- een beetje zout
- 30 gram boter
Chocolade Coating
- 125 gram pure chocolade
- 25 gram boter
Proces
- Smelt de boter en meng het met de bruine suiker, kokos en bloem, en meng het goed.
- Druk het deeg in een schaal van ongeveer 20x20 cm.
- Bak de bodem in 12-15 minuten op 175 graden tot hij lichtbruin is.
- Terwijl de bodem aan het bakken is, meng je de gecondenseerde melk, zout, boter en stroop. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het op het vuur staan zonder volledig te koken gedurende ongeveer 10 minuten, zodat het indikt en iets donkerder wordt.
- Als de bodem voor de eerste keer gebakken is, giet u de karamel op de bodem en bakt u nog 10-15 minuten, of tot de karamel stevig en goudkleurig is.
- Laat de cake volledig afkoelen.
- Laat de cake een paar uur, maar bij voorkeur een nacht, opstijven. Snijd de cake bij het serveren voorzichtig in kleine vierkantjes.
De taart kan een week in de koelkast worden bewaard, en kan ook worden ingevroren. De chocolade zal een beetje grijs worden als de cake een aantal dagen in de koelkast of in de vriezer wordt bewaard, maar dit kan worden geminimaliseerd door de cake goed in te pakken en het zal de smaak niet beïnvloeden.