Haverrepen met chocolade

Niet alleen zitten deze repen boordevol proteïne en energierijke ingrediënten, ze zijn ook nog eens makkelijk te maken en smaken heerlijk!

Deze repen zijn extreem kauwbaar en zitten boordevol heerlijke chocoladesmaak. Ze bevatten geen toegevoegde suiker, zijn veganistisch, glutenvrij, zuivelvrij (afhankelijk van de keuze van melk en eiwitpoeder) en zitten boordevol eiwitten.

Ze zijn heerlijk als zoet middagsnack, in de lunchtrommel van uw kind of als ontbijt. In plaats van de dure proteïnerepen in winkels en online te kopen, kunt u deze zelf maken en weet u precies wat erin zit.

De proteïnerepen kunnen niet makkelijker te maken zijn. Hak alle ingrediënten - behalve de chocoladestukjes - in twee porties fijn in een keukenmachine of blender. Wanneer het mengsel glad is, doe er dan de chocoladestukjes bij en druk aan in een bakvorm. Ze bakken en dan zijn ze klaar. Makkelijk en simpel.

Voorbereiding: 10 min. | Bereiding: 15 min.

Ingrediënten

  • 60 ml amandelboter
  • 30-40 g gedroogde dadels
  • 12 ml plantaardige melk (naar keuze)
  • 1 theelepel. vanille-extract
  • 64 g eiwitpoeder (wij raden deze aan)
  • 32 g cacaopoeder
  • Een beetje zout
  • 200 g havermout
  • 40 g chocoladestukjes

Proces

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Zoek een ovenschaal van 8x8 cm en leg bakpapier op de bodem of spuit hem in met anti-aanbakspray.
  2. Doe de amandelboter, dadels, melk en vanille-extract in een keukenmachine of blender. Meng tot een gladde massa.
  3. Snijd de overige ingrediënten in plakjes, behalve de havermout en de chocoladestukjes. Mix opnieuw tot een gladde massa. Voeg de havermout toe en zorg ervoor dat je niet te veel mengt.
  4. Roer de chocolade erdoor met een lepel of spatel, bewaar er wat van als u er wat bovenop wilt doen als het gebakken is. Verdeel het mengsel gelijkmatig in de bakvorm.
  5. Bak ongeveer 15 minuten tot de bovenkant gestold is. Laat volledig afkoelen alvorens in plakken te snijden en ervan te genieten.
be