Gids: Kies het juiste springtouw

Roken is zeer effectief om op te warmen en vet te verbranden. Het is een zachte en leuke manier om uw conditie te verbeteren - en u kunt het doen waar en wanneer u maar wilt.

Roken is zeer effectief als vetverbrander, omdat je tot 8 calorieën per minuut kunt verbranden. Dat is eigenlijk het equivalent van 12km/h lopen, wat best veel is. 

Er zijn hoofdzakelijk twee soorten springvloeren; rubber dat vooral voor beginners is en draad dat vooral voor gevorderden is.

Rubber springmat is de lichtste soort springmat. Ze zijn zeer flexibel en gemakkelijk te hanteren - daarom zijn ze ideaal voor beginners. Het doet ook minder pijn om op de bomen geraakt te worden door een rubberen springtafel. Professionals kunnen ook rubberen springtafels gebruiken, maar alleen als je trucs wilt doen zoals oversteken enz., want het lage gewicht geeft je een groot voordeel.

Draad overslaan is zwaarder dan rubber. Het hogere gewicht maakt het mogelijk om meer snelheid op de lijn te krijgen en daarom is draad bedoeld voor ervaren skiërs. Het hogere gewicht zorgt ook voor extra kracht en zuurstoftraining. Een staaldraad is in het begin niet zo soepel als rubber, maar na een paar weken gebruik wordt hij net zo soepel en heeft u volledige controle.

Als beginner kies je best voor een rubberen springplank en als ervaren skiër die meer uit zijn skipping wil halen, kies je best voor een springplank met staaldraad.

Een paar snelle tips voor uw skipping
Begin altijd met een korte warming-up van vijf minuten voordat u gaat skippen - u moet uw voeten en hielen opwarmen. Bij het skippen doe je veel kleine opwaartse bewegingen, dus het is belangrijk om goede trainingsschoenen te dragen om je knieën en gewrichten te beschermen.
Het is belangrijk om je schouders te ontspannen tijdens het skippen, want het zijn je onderarmen die de skibodem in beweging moeten brengen.

Er is weinig kans op letsel door lopen, maar u moet uw arts om advies vragen als u in het verleden problemen heeft gehad met uw onderbenen, enkels of voeten.