BLACK NOVEMBER

Gemakkelijk gebakken havermoutkoekjes

Dit wordt je nieuwe favoriete ontbijt!

Dit recept is super simpel en deze havermoutkoekjes zijn zo makkelijk te maken. 

Je kunt gemakkelijk een grote partij havermoutkoekjes maken en ze tot een week in de koelkast bewaren. Om ze opnieuw op te warmen, zet je ze gewoon in de microgolfoven en verwarm je ze tot ze helemaal warm zijn. 

Gebakken havermoutkoekjes

Dit recept maakt 1 havermout cake.

1 havermoutkoek bevat 326 kcal en 14 g eiwit.

Ingrediënten

  • 100 g yoghurt naar keuze
  • 40 g havermout
  • 1 ei
  • Een paar druppels vanille-extract
  • 100 g gemengde bessen

Om te dienen:

  • Een eetlepel yoghurt
  • Een paar bessen
  • Een beetje honing

Eerste stappen

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Meng de yoghurt, eieren, havermout en vanille-extract tot een geheel.

3. Voeg de bessen toe. 

4. Giet in een kleine ovenvaste kom.

5. Bak ze 30 minuten tot ze goudbruin en bubbelig zijn.

6. Als je wilt, kun je het afmaken met een eetlepel yoghurt, een paar bessen en een beetje honing.

7. Pak een lepel en geniet!

be