Geluk op de loopband

Een loopband is een prima manier om thuis te trainen als u niet al die extra tijd wilt besteden om naar de sportschool te gaan en weer terug. Maar hoe begin je op de loopband? Vind het antwoord in dit artikel!

Het recept voor een goede loopbandrun
Je moet de kilometerstanden met een korreltje zout nemen, want ze verschillen sterk van persoon tot persoon. Volg liever de principes achter het recept:

De eerste vijf minuten die je op de loopband loopt. Hier warm je langzaam je lichaam op en maak je jezelf mentaal klaar voor de run. Vanaf het zeer langzame begin van het lopen op de loopband, begint u geleidelijk te lopen in een rustig en ontspannen tempo.
Van het moeiteloze en ontspannen looptempo, begint u te versnellen tot een gematigd en comfortabel tempo. Nu begin je het echt warm te krijgen, het zweet begint over je gezicht te rollen en je wangen beginnen wat kleur te krijgen.

Het is in de laatste fase dat je versnelt tot het maximum dat je benen en longen aankunnen. Dit zorgt voor een endorfine-kick, die je vervult met hoge energie, gelukkig, welzijn, kracht en mentale helderheid

Het is duidelijk dat je niet 10 minuten kunt sprinten, dus voer het tempo niet meteen op tot het maximum en raak niet uitgeput voor de 10 minuten voorbij zijn. Zoek liever een snel looptempo dat je ongeveer 10 minuten kunt volhouden. Je kunt de loop beëindigen met een eindsprint in de laatste 2 minuten. Dit is waar je helemaal uit je dak kunt gaan.

Het recept ziet er dus als volgt uit:

1. Begin met 5 minuten op de loopband te lopen. Tempo: 5 - 7 km/u.

2. Van wandelen, schakel over naar langzaam lopen gedurende 10 minuten. Tempo: 8 - 11 km/u.

3. Van langzaam lopen, schakel over naar matig lopen gedurende 20 minuten. Tempo: 9 - 13 km/u.

4. Van een matige loop, eindig met een snelle loop gedurende 10 minuten. Tempo: 10 - 18 km/u.

Totale tijd: 45 minuten.

Zo zie je maar, het is een supersimpel recept om elke dag een scheut geluk en energie in je leven te brengen. Het duurt maar 45 minuten en het werkt elke keer. Het gaat er niet om hoe fit je bent of hoe snel je kunt rennen. Het gaat er gewoon om dat je het recept volgt en het in je eigen tempo doet.

Het is een goed idee om uw workout af te sluiten met stretchen, terwijl u geniet van de endorfine-kick en het welzijn dat uw lichaam en geest vult.

In deze video maakt Kevin je duidelijk waar je op moet letten bij de keuze van je loopband:

De voordelen van de loopband
Lopen in de buitenlucht kan een waar genoegen zijn, maar met het klimaat dat we in Denemarken hebben, kan het de helft van het jaar een erg koud genoegen zijn. Daarom zou een combinatie een goede oplossing zijn. Onze loopbanden zijn zo heerlijk simpel en ongecompliceerd, en het werkt elke keer. Zelfs als u wintermoe bent en zware benen hebt, kunt u het programma nog steeds voltooien, alleen in een iets langzamer tempo.

Het mooie van de loopband is dat je de intensiteit geleidelijk kunt opvoeren. In feite kun je het met zo weinig tegelijk verhogen dat je jezelf op snelheid kunt "bedriegen" door, laten we zeggen, je snelheid met slechts één km/h te verhogen. Op die manier kun je op dagen met zware benen je benen bijna "verleiden" om geleidelijk aan steeds sneller te bewegen.

Het draait allemaal om het bewegen van je voeten
Hoe snel je rent of hoe ver je rent is van secundair belang. Dat is net voordat ik zou zeggen dat het niet relevant is. Het doel van de loop is om je lichaam wakker te schudden en jezelf een shot energie en welzijn te geven. De snelheid varieert van persoon tot persoon en van dag tot dag. Op sommige dagen heb je zware benen en zal je tempo beduidend lager liggen dan op een dag waarop je goede benen hebt.

Op dagen met zware benen kan het beduidend langer duren om op snelheid te komen. Het doet er niet toe. Sommige dagen moet je meer tijd doorbrengen in de langzame loopzone, andere dagen kun je sneller overschakelen op een sneller looptempo.

Hoe ver je loopt in 45 minuten varieert natuurlijk van dag tot dag, maar zoals ik al zei, het is irrelevant. Het draait allemaal om het bewegen van je voeten.
Het resultaat na 45 minuten zal altijd zijn dat je je beter en levendiger voelt.

Waarom 45 minuten?
Waarom geen 30 minuten of 60 minuten?

Als je van sporten en bewegen houdt, wil je elke dag bewegen. Maar de tijd vinden is vaak een uitdaging, dus 45 minuten is een goede tijdsduur die de meesten van ons kunnen reserveren voor dagelijkse lichaamsbeweging. Een andere reden waarom 45 minuten de ideale lengte voor een workout is, is dat je je workout wilt beëindigen wanneer je piekt of "piekt" qua energie.60 minuten is misschien een beetje te lang, en het is niet nodig om te overtrainen.

Op sommige dagen kan een iets langere training prettig zijn, maar voor de dagelijkse training is 45 minuten een goede lengte. 30 minuten is gewoon te kort. Je activeert niet echt de endorfines in je lichaam en hersenen, en dus krijg je niet die heerlijke stoot energie, geluk en welzijn die je zou moeten bereiken. De eerste 30 minuten van je loop zijn eigenlijk gewoon een warming-up. Het is in de opwarmingsfase dat je je lichaam klaarstoomt voor de laatste 15 minuten die het verschil maken. Natuurlijk, 30 minuten is beter dan niets, maar het is niet genoeg om je een endorfine kick te geven. Je hebt gewoon wat meer tijd nodig. Wachten tot de endorfines in je lichaam en hersenen stromen is niet de enige reden waarom je tot 45 minuten moet komen. Het gaat er ook om in de flow-zone te komen.

De stroomzone
Het kost tijd om goed in de stroomzone te komen. Als je je echt in iets wilt verdiepen en in een bepaalde activiteit verstrikt wilt raken, moet je wat tijd en energie steken in het bereiken van de plaats waar de activiteit het overneemt en er niets anders in je bewustzijn is dan die bepaalde activiteit. Dit principe geldt voor vrijwel alle activiteiten, van koken tot sporten tot schoonmaken tot huiswerk maken, lezen, schrijven, werken, enz.

Dus je spendeert de eerste 30 minuten om je hoofd vrij te maken van mentale ruis en afleidingen voor je kan beginnen genieten van de totale onderdompeling van de flow-zone.

De volgende lijst beschrijft hoe het is om in de flow-zone te zijn:

1. Je bent 100ngaged in wat je doet. Je bent volledig geconcentreerd en ervaart een toestand van diepe concentratie en contemplatie.

2. Je ervaart een enorme mentale helderheid en scherpte. Je gedachten zijn eenvoudig en glashelder. Je focus is haarscherp. Al je aandacht gaat uit naar deze ene activiteit.

3.Je dagelijkse beslommeringen maken niet langer deel uit van je bewustzijn. Gedachten die je een tijdje geleden nog zwaar op de maag lagen, zijn verdwenen en je ervaart nu een toestand van innerlijke vrede en evenwicht.

4. Je gaat volledig op in wat je doet en ervaart een tijdloosheid. Je bent volledig aanwezig in het heden en je merkt het verstrijken van de tijd niet op.

5. Je hebt een duidelijk en welomlijnd doel voor ogen. Je weet precies wat je moet doen en hoe je het moet doen.

6. Je gebruikt jezelf en je capaciteiten optimaal. Je voelt je uitgedaagd door de taak die voor je ligt, maar je voelt je er niet door overweldigd. Je merkt dat je groeit en je ontwikkelt naarmate je de taak geleidelijk aan oplost.

7. Je hebt geen externe factoren nodig om je te motiveren, te belonen of te prijzen. De immense vreugde om in de flow te zijn en helemaal op te gaan in deze ene activiteit is al beloning genoeg op zich.

Het tegenovergestelde van flow is een toestand waarin je je zwaar, moe, lui, ongemotiveerd, ongeconcentreerd en ongeëngageerd voelt. Er is geen vonk en er is geen geest. Uw dag bestaat uit voortdurende onderbrekingen en er is geen gevoel van onderdompeling of kwaliteit in wat u aan het doen bent. Als je merkt dat je te ver van je flowzone bent afgedwaald, is het tijd om iets te doen dat je er weer in terugbrengt - zoals een wandeling op de loopband.

Vind uw volgende loopband hier at apuls

Bij Apuls vindt u altijd een groot en spannend aanbod van hoge kwaliteit treadmills Ontdek vandaag nog onze verschillende modellen op deze site!