Arnold Dumbbell Press

Als het doel is om groot te worden, dan is idool Arnold Schwarzenegger waarschijnlijk het beste voorbeeld. Dus als je graag grote, prominente schouders wilt, is deze oefening misschien niet de slechtste, want het komt van een pagina uit zijn oefenboek.

Gids voor Arnold Dumbbell Press:

  1. Zit op een bankje en houd je rug recht
  2. Grijp twee dumbbells met een onderhandse greep 
  3. Lift ze op tot aan de schouders met de rug van de hand naar voren 
  4. Inademen en afwisselend uw armen boven uw hoofd omhoog duwen terwijl u uw onderarmen draait zodat uw handpalmen naar voren wijzen
  5. Adem in terwijl je de oefening doet

Belangrijk voor Arnold Dumbbell Press: De oefening wordt afgeraden om staand uit te voeren als u last heeft van uw onderrug.

Wetenswaardigheden over de Arnold Dumbbell Press: Bij deze oefening richt je je op de deltoideus (schouder), met name het voorste deel, het bovenste deel van de pectoralis major en pectoralis minor (de grote en kleine borstspieren), de bovenste trapezius (de spier die vanaf de achterkant van de schedel verticaal naar beneden loopt aan weerszijden van de wervelkolom tot een van de laatste borstwervels), serratus anterior (een spier die ontspringt aan het oppervlak van de 1. tot de 8e rib van de borstkas) en de triceps

Goede raad voor de Arnold Dumbbell Press:Deze oefening kan op veel verschillende manieren worden uitgevoerd: zittend met de rug tegen een bankje om hyperextensie van de onderrug te voorkomen, staand of door beide dumbbells tegelijk boven het hoofd omhoog te drukken.