10 manieren om proteïne in je ontbijt te krijgen

Eiwit is zeer belangrijk voor het lichaam, zowel als voedingsbron, maar vooral als onderdeel van de structuur en functie van het lichaam. In feite maken proteïnen ongeveer 15 van onze lichaamsmassa. Spieren, banden, pezen, kraakbeen, huid, haar, botten en nagels bestaan voornamelijk uit eiwitten, en omdat zo veel vitale lichaamsfuncties eiwitten nodig hebben, is het eigenlijk wel duidelijk waarom eiwitten een belangrijk onderdeel van ons dagelijks dieet moeten zijn.

In dit bericht geven we je 10 manieren en ideeën om eiwitten in je ontbijt te stoppen. We hopen dat u het kunt gebruiken en in de toekomst zult nadenken over hoeveel eiwitten u via uw voeding binnenkrijgt.

Royale toast

We beginnen met een toast royale met gerookte zalm, avocado en citroen. Niet iedereen vindt vis lekker bij het ontbijt, maar gerookte zalm bevat 21 gram eiwit per 100 gram, en veel mensen eten ook vis bij de brunch.
Met deze maaltijd krijg je een eiwitrijk ontbijt dat vullend en bevredigend is. Plus, het smaakt geweldig!

Eiwitgehalte:

Ruw toast: 8 g. per 100 g.
Avocado: 2 g. per 100 g.
Gerookte zalm: 21 g. per 100 g.

Quinoa pap

Een quinoapap met chiazaad, cashewmelk en aardbeien is een heel smakelijke pap, vergelijkbaar met haverpap en chia pap, maar met de goede eiwitten van zowel quinoa als chiazaad. De pap kan koud worden gegeten zoals de chia pap, maar smaakt ook heerlijk warm. Omdat de pap neutraal kan smaken, voegen de aardbeien een zoetje toe aan de pap.

Eiwitgehalte:

Quinoa: 15 g. per 100 g.
Chiazaadjes: 17 g. per 100 g.
Cashewmelk: 0,5 g. per 250 ml.
Bessen: 0,7 g. per 100 g.

PB en J pap

Een heerlijke romige havermout met pindakaas en verse frambozen - het klinkt heerlijk, toch? Dat is het ook, en het zit boordevol eiwitten en een heerlijke smaak.
Zoals we al weten, vult havermout echt, en de pindakaas en frambozen voegen extra smaak toe, zowel zoet als zuur. Perfect voor een goed en voedzaam ontbijt.

Eiwitgehalte:

Avermout: 24 g. per 100 g.
Melk: 3,4 g. per 100 g.
Pindakaas: 23 g. per 100 g.
Hindbeien: 1,2 g. per 100 g.

Open broodje

Een open sandwich bestaat uit grove toast met tomaat, ui en spinazie. Hier krijg je een vers ontbijt, en een toast die vol van smaak is. 
Door dit soort ontbijt, krijg je ook een portie van het aantal fruit en groenten dat je gedurende de dag nodig hebt. En dan houdt iedereen van toast, niet?

Eiwitgehalte:

Ruw geroosterd brood: 8 g. per 100 g.
Tomaat: 0,7 g. per 100 g.
Uien: 1,6 g. per 100 g.
Spinazie: 3 g. per 100 g.

Yoghurt sundae

Yoghurt is een klassiek ontbijt, en met de juiste begeleiding is het een heerlijke en vullende optie.
Het is belangrijk om granola/muesli zorgvuldig te kiezen, omdat veel ervan vol zitten met suiker en koolhydraten. Maak het af met pompoenpitten, die een van de beste bronnen van omega-3 vetzuren zijn. Tot slot, verse en zoete bosbessen, omdat bessen en yoghurt gewoon samen gaan, nietwaar?

Eiwitgehalte:

Granenyoghurt: 7,3 g. per 100 g.
Granola: 38 g. per 100 g.
Granenpitten: 19 g. per 100 g.
Blauwe bessen: 0,7 g. per 100 g.

Amandel smoothie

Als je niet van zware ontbijten houdt, en misschien vaak onderweg ontbijt bij je hebt, is deze smoothie briljant.
Veel mensen beginnen gewone melk te vervangen door andere alternatieven. Wij hebben gekozen voor amandeldrank en amandelboter omdat amandelen vol gezonde vetzuren zitten en we ze naar onze mening veel te weinig gebruiken in onze dagelijkse voeding. Hieraan hebben we chiazaadjes toegevoegd omdat ze rijk zijn aan eiwitten en banaan om smaak en zoetheid toe te voegen. Zo heb je een makkelijk en vullend ontbijt.   

Eiwitgehalte:

Banaan: 1,1 g. per 100 g.
Amandelmelk: 0,9 g. per 100 ml.
Amandelboter: 21 g. per 100 g.
Chiazaad: 17 g. per 100 g.

Vergine-omelet

Een omelet is een prima ontbijt. Eieren zijn rijk aan eiwitten en een relatief eenvoudig ingrediënt met veel mogelijkheden.
In deze omelet zijn hennepzaadjes toegevoegd omdat die ook vol zitten met eiwitten, vitaminen en mineralen. En maak je geen zorgen, je wordt niet high van het eten ervan!
De ui en rode peper geven de omelet een hele lekkere smaak.

Eiwitgehalte:

Eieren: 13 g. per 100 g.
Rode peper: 1 g. per 100 g.
Ui: 1,6 g. per 100 g.
Hempzaad: 34,6 g. per 100 g.

Bircher muesli

Overmout is niet alleen een gemakkelijk ontbijt, maar ook een eiwitrijk ontbijt dat een echt goede basis legt. Havermout en melk hebben echter niet veel smaak, dus hebben we een beetje geraspte appel toegevoegd voor de smaak en zonnebloempitten voor de smaak en het eiwit. De gewone melk is vervangen door sojamelk, maar het is natuurlijk geheel aan u wat u wilt gebruiken. Hier is een makkelijk, lekker en eiwitrijk ontbijt.

Eiwitgehalte:

Overmout: 24 g. per 100 g.
Appel: 0,3 g. per 100 g.
Zonnebloempitten: 19,9 g. per 100 g.
Sojamelk: 3,3 g. per 100 g.

Groene smoothie

Smoothie - makkelijk en lekker!
Hier krijg je een echt eiwitrijk ontbijt met veel smaak. De spinazie en spirulina zijn de eiwitbron en de ananas en druiven zijn de smaakmakers. Je krijgt de zuurheid van de ananas en de zoetheid van de druiven. Veel perfecter dan dat wordt het niet.
Als je het vocht van de ananas en de druiven niet genoeg vindt, kun je melk naar keuze toevoegen.
Een heerlijke en makkelijke smoothie die je makkelijk mee kunt nemen voor onderweg.

Eiwitgehalte:

Pineappel: 0,5 g. per 100 g.
Vindicas: 0,6 g. per 100 g.
Spinazie: 3 g. per 100 g.
Spirulina: 57 g. per 100 g.

Eiersalade zonder mayo

Agglesalade smaakt fantastisch! Maar mayonaise is niet echt een gezonde keuze, dus in plaats daarvan hebben we een eiersalade met avocado, tomaat en hennepzaadjes samengesteld. Je krijgt een gezonde, eiwitrijke eiersalade om 's ochtends op je brood te doen.
Hempzaad is een geweldige bron van eiwitten en geeft textuur aan de eiersalade. De tomaat voegt veel lekkere smaak toe en maakt de salade fris. Avocado, zoals je waarschijnlijk weet, is ook hoog in eiwit en erg populair, en het voegt textuur toe aan de eiersalade.

Eiwitgehalte:

Geniet van uw maaltijd!